Utrecht 030 - 288 37 49 | Vleuten 030 - 877 68 98 rvanewijk@mooierkunstgebit.nl

Reparatie, rebasen, pijn aan het kunstgebit

Omdat een kapot kunstgebit voor de meeste mensen een kleine ramp betekent, kunnen de meeste reparaties of problemen met betrekking tot uw kunstgebit dezelfde dag gerepareerd worden. Tijdens de openingstijden kunt u telefonisch een afspraak maken om het gebit voor reparatie te brengen. Belangrijk is dat u er zelf bij bent om controle van de mond en advies mogelijk te maken.

Rebasen

Na verloop van tijd zullen uw kaken slinken waardoor het kunstgebit wat losser kan gaat zitten. Uw kunstgebit zal daarom van tijd tot tijd moeten worden aangepast. Dit passend maken (rebasen) kan geschieden in één werkdag. U bent het kunstgebit gedurende die dag kwijt.

Pijn aan het kunstgebit

Er treed na verloop van tijd slijtage van het kunstgebit op. Dit in combinatie met verandering van kaakbot en mondweefsel, brengt de levensduur van een kunstgebit tussen de 5 en 8 jaar. Om die reden is het verstandig minstens eens in de drie jaar voor controle te komen. Zo kunt u een hoop problemen voorkomen. Een drukplek, pijn, of fibromen (wildvlees) kunnen zo voorkomen worden. Bovendien is prothetische zorg voor het grootste gedeelte opgenomen in de basispolis van uw zorgverzekering. Deze controles zijn altijd vrijblijvend en zullen wij u niet in rekening brengen.