Utrecht 030 - 288 37 49 | Vleuten 030 - 877 68 98 rvanewijk@mooierkunstgebit.nl

Reinigen van een Kunstgebit/Frame

Er is veel onduidelijk over hoe men een prothese moet/kan reinigen. We hebben ook te maken met voorkeur en we houden het graag bij het vertrouwde. Echter staat de ontwikkeling niet stil en dat kunt u zien in onze webshop. Sommige middelen welke in omloop zijn zijn agressief en kunnen op langere termijn de prothese aantasten. Wij willen met deze webshop een assortiment aanbieden waar we achter staan. De mensen achter de webshop zijn op de hoogte van wat er speelt in de markt en zullen u goed bedienen. U kunt online bestellen. (waar de prijs ook nog eens scherp is)

Een goede tip is de (meestal aanbieding) de volledige prothese reiniging set. Hierin zit alles wat u nodig heeft om de prothese als nieuw te houden: Een goede borstel, Corega reinigingsmiddel, een ultrasone trilbadje plus Renew voor de hardnekkige aanslag. Wilt u een extra frisse mond kunt u ook mondwater gebruiken.

Poetsen met een zachte borstel

Als u de prothese poetst kunt u water in de wasbak laten staan zodat als de prothese valt deze de val breekt i.p.v. de prothese. De onder prothese niet bij de uiteinde beethouden om breuk te voorkomen. Met de punt van de prothese-borstel dient u ook goed de binnenkant van de prothese te poetsen (zo voorkomt u candidae infecties). Poetst u alstublieft ook uw tandvlees met een zachte borstel. Dit zorgt behalve voor reiniging ook voor een goede doorbloeding van uw tandvlees en kaakbot. Zo houd u de bacteriële huishouding in de mond in balans en voorkomt u ziekte en nare geurtjes.

 

P.S. tandpasta is ontwikkeld voor tanden niet voor kunststof!

Implantaat reinigen

Gebruik alstublieft een elektrische tandenborstel dat scheelt een hoop. voor een steg dient u ook met ragers rondom het implantaat te reinigen. Houd er rekening mee dat het tandvlees uw implantaat beschermt tegen verval, dus vertroetel uw mond.  Verder kunt u verschillende soorten implantaatreinigingsmiddel aanschaffen om u hierbij te helpen.

Het allerbelangrijkste om te onthouden is (geen tandpasta) daar zit vaak schuurmiddel in wat er voor zorgt dat er slijtage optreed. Dit kan ertoe bijdragen dat uw klikgebit minder vast gaat zitten of zelfs kapot kan gaan.

Waar haal ik goede  reinigingsmiddelen

Graag verwijzen wij u voor reinigingsmiddelen naar onze Webshop

 

Kunstgebit reinigen  Vleuten  |  Utrecht  |  Leidsche Rijn